Yeshi bouwt een huis


Vervolg op: Yeshi bouwt haar familie (Een sterke vrouw in Ethiopië)

Yeshi heeft hard gewerkt.
De grote bezorgdheid die zij voelt om haar zwaar gehandicapte broer Teddy, blijft. Het bleef steeds maar weerklinken in haar hoofd: “We willen niet dat onze broer Teddy op die manier moet leven (dat betekent: aan de kant van de weg zitten bedelen om een aalmoes, WOV). In plaats daarvan willen we graag dat hij ook inkomsten heeft, een klein bedrijfje, zodat hij zelf kan werken en in zijn eigen onderhoud kan voorzien.”

Het JNEF (zie: www.beth-yeshua.nl ) probeert financiële hulp te verlenen om een bron van inkomsten te ontwikkelen zodat Yeshi zichzelf en haar kinderen kan onderhouden. Yeshi helpt ook haar broer om zijn doelen te bereiken. Omdat Theodros geen plaats heeft om te wonen, heeft Yeshi ons gevraagd om te helpen een klein huisje voor Theodros te bouwen. Dit was beslist de beste oplossing voor haar gehandicapte broer.

Er waren veel hindernissen op haar pad: de bureaucratie van de ambtenaren om de benodigde vergunningen te krijgen, de toewijzing van de juiste plaats voor Theodros’ huis en een klein bedrijfje, het transport van de bouwmaterialen, het bewaken van de bouwplaats, enz.  In deze fase vertelde Yeshi’s oudere broer aan WOV hoe trots hij is op zijn zuster: “Zij is een echte ‘eshet chayil’!” WOV is het er mee eens.

Op dit moment is het huis bijna klaar. Theodros is er erg blij mee. Hij ziet zijn toekomst verlicht worden. Yeshi heeft het schitterend gedaan. Ze zegt: “Adonai geeft me wijsheid en kracht.” Theodros lijkt geaccepteerd te worden door zijn toekomstige buren en de kinderen uit de buurt.

Binnenkort hoopt WOV een ooggetuigenverslag te geven van de gelukkige ontwikkeling van deze dierbare familie.