Israël en de zorg om vervolging van christenen wereldwijd

door Elze Erwteman

In de Jerusalem Post van 11 jan. 2018 lezen we een artikel over de vervolging van Christenen. Het artikel is van de hand van Benjamin Glatt en is gebaseerd op de gegevens van Open Doors. De Post schrijft dat er ongeveer 215 miljoen Christenen worden vervolgd vanwege hun geloof. Dat betekent 1 op 12 Christenen wereldwijd.

De meest gevaarlijke plaats voor Christenen is Noord Korea. Daar is de vervolging het sterkste en vervolgens in de Palestijnse gebieden. Dit is bekend gemaakt door: World Watch List report, dat jaarlijks wordt herzien en aangevuld. De oorzaak van de toename van de vervolging is de toename van radicale Islam. De top 10 landen van de ergste vervolging zijn landen met een toename van radicale islam: Afghanistan, Somalië, Soedan, Pakistan, Libië, Irak, Jemen en Iran. Deze volgen na Noord Korea en Palestijnse gebieden.

Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat Islam de oorzaak is van de toename van vervolging van Christenen. Volgens dit artikel in de J.Post worden er iedere dag zes vrouwen verkracht, seksueel misbruikt en gedwongen tot een Moslim huwelijk onder de bedreiging van dood wanneer zij hier niet aan meewerken. De reden is: hun Christelijk geloof. De lijst is belangrijk zegt Benjamin Glatt in de J.Post omdat deze meting de meest betrouwbare meting is ter wereld met betrekking tot de vreselijke vervolging die dagelijks toeneemt.

Laten we ook wij in onze gemeenten bidden voor mensen die we kennen en de lijst van Open Doors (www.opendoors.nl) gebruiken. Israël maakt zich als land zorgen om de toename van de vervolging van Christenen en gebruikt de gegevens van Open Doors. Ook hier weer zien we de zorg die Israël heeft wanneer er onrecht plaatsvindt in de wereld. Zij is ook hier een voorbeeld voor West Europa waar we lauwheid zien en zelfs Christenvervolging zien komen in West Europa met name in Duitsland. Daarnaast is er een alarmerende toename van antisemitisme in heel Europa. We doen er goed aan wakker te worden in het licht van Poeriem!