Milieubewuste keuzes voor baby

De website www.Greenlifebaby.net is een echte eye-opener! Natuurlijk wil iedere moeder het beste voor haar baby. Maar niet iedereen weet dat het maken van een paar milieubewuste aanpassingen beter zijn voor zowel baby’s als de schepping. Greenlifebaby.net legt uit dat eenvoudige veranderingen een groot effect op onze gezondheid hebben.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn: overgaan op biologische materialen om de schadelijke effecten van bleekmiddellen, verfstoffen of chemicaliën op de gevoelige huid van de baby te voorkomen.

Nog een optie: een autostoel kiezen die getest is op “het beschermen van de gezondheid van het kind”: vrij van gevaarlijke zware metalen waarvan bekend is dat er “een verband is met kanker, aantasting van het zenuwstelsel, schadelijke effecten op de vruchtbaarheid of andere gezondheidsproblemen.” De schade de teweeg gebracht wordt door zulke zware metalen is  niet “acuut” maar “kinderen worden blootgesteld aan deze chemicaliën door talrijke producten.” Daarom is het beter om de blootstelling zoveel mogelijk te verminderen.

Dankzij Greenlifebaby.net kunnen we met één klik te weten komen, welke merken autostoelen en kleding vrij zijn van schadelijke chemicaliën en materialen , die elke moeder bij haar kind uit de buurt zou houden. Tenslotte: het is echt belangrijk om G’ds gebod om zijn “schepping te bewaken” (Gen 1:28) te eerbiedigen. Des te mooier is het dat we, als we dat doen, tegelijk onze kleintjes koesteren!