Nieuwsbrief: juni 2014Beste vrienden,

Toen Yeshua de Messias op aarde rondliep is het hartverwarmend hoe liefdevol Hij was ten opzichte van vrouwen. In deze wereld van vandaag zien we zoveel onderdrukking jegens vrouwen en kinderen dat het vreselijk is.

We interviewden Nellie. Zij en haar man hebben scholen en huizen voor vrouwen en kinderen in India en andere landen. De dingen die Nellie vertelt zijn zeer ernstig en verontrustend. We vinden deze gesprekken in de categorie Mensenrechten.

Er is een gedicht van mijn vriendin Nell Zier over onze tranen en van Sonja die een prachtig getuigenis geeft over de manier waarop God  haar heeft verbonden aan Israël. The poll op de homepage heeft een connectie met dit onderwerp.

Als onze opgestane Messias onderdeel wordt van ons geestelijk leven, veranderen dingen ten goede. Zelfs de lijdende arme vrouwen in India ontwikkelen een nieuwe identiteit en worden sterke vrouwen.

Wanneer we vertrouwen op de Eeuwige, dat Hij alles zal leiden tot een goed einde dan geeft ons dat de kracht om door te gaan in een kostbaar geloof dat alleen kan voortkomen uit onze liefdevolle Vader in de hemel.

Gods zegen voor u allemaal,

WoV editor in chief

New articles on www.womanofvalor.org:Sjawoeot, tijd van lofprijzing en dank aan de Eeuwige


Zeven weken na het feest Pesach is het oogstfeest Sjawoe’ot. Bij Pesach begint de oogst van gerst en de oogst gaat door tot en met Sjawoe’ot. Dit is de tijd dat het land Israël weer groente en fruit opbrengt. Een heel drukke tijd dus voor de werkers
(Continue reading)


Vrijheid en bevrijding


Sjalom, lieve kinderen! Vrijheid en bevrijding: daar gaat het om bij Pesach. Zoals de Eeuwige in die tijd Israël, en iedereen die zich bij haar aansloot, heeft gered van de slavernij in Egypte, zo heeft Hij altijd gezorgd voor Zijn kinderen.
(Continue reading)


Vrouwen in het leger van Israël


Vrouwen in het leger van Israël door Elze Erwteman Wanneer je in Noord Jeruzalem wandelt in de buurt met de naam Pizgat Ze’ev, kun je een Arabisch dorp zien met de naam: Hizma. (spreek uit: chizme). Dit Arabische dorp ligt op ongeveer 5 km
(Continue reading)


Wekenfeest: bevrijd om afhankelijk te worden


Hemels geschenk In een korte, intensieve cursus van vijftig dagen is Israel voorbereid tot het ontvangen van een hemels geschenk. Die vijftig dagen begonnen met de uittocht uit Egypte. Een letterlijk moordend slavenbestaan en de tien grote klappen
(Continue reading)


Wekelijkse studies op YouTube kanaal Beth Yeshua Amsterdam


  Klik hier: live elke Sjabbat om 14.00 uur onze studies in het Nederlands. En om 16.00 uur komt dezelfde studie in het Engels. Klik hier voor de teksten van de wekelijkse bijbellezingen (gebruikt in de live studies). Kies ook voor
(Continue reading)