Nieuwsbrief: juni 2014Beste vrienden,

Toen Yeshua de Messias op aarde rondliep is het hartverwarmend hoe liefdevol Hij was ten opzichte van vrouwen. In deze wereld van vandaag zien we zoveel onderdrukking jegens vrouwen en kinderen dat het vreselijk is.

We interviewden Nellie. Zij en haar man hebben scholen en huizen voor vrouwen en kinderen in India en andere landen. De dingen die Nellie vertelt zijn zeer ernstig en verontrustend. We vinden deze gesprekken in de categorie Mensenrechten.

Er is een gedicht van mijn vriendin Nell Zier over onze tranen en van Sonja die een prachtig getuigenis geeft over de manier waarop God  haar heeft verbonden aan Israël. The poll op de homepage heeft een connectie met dit onderwerp.

Als onze opgestane Messias onderdeel wordt van ons geestelijk leven, veranderen dingen ten goede. Zelfs de lijdende arme vrouwen in India ontwikkelen een nieuwe identiteit en worden sterke vrouwen.

Wanneer we vertrouwen op de Eeuwige, dat Hij alles zal leiden tot een goed einde dan geeft ons dat de kracht om door te gaan in een kostbaar geloof dat alleen kan voortkomen uit onze liefdevolle Vader in de hemel.

Gods zegen voor u allemaal,

WoV editor in chief

New articles on www.womanofvalor.org:Wekelijkse studies op YouTube kanaal Beth Yeshua Amsterdam


Klik hier voor de a.s.studie Live elke zaterdag om 14.00 uur onze studies in het Nederlands. En op andere dagen te bekijken. Op elk door u gewenst moment!  Klik hier voor de teksten van de wekelijkse bijbellezingen (gebruikt in de live
(Continue reading)


Jannie's delicatessen voor Sjawoe'ot


Speciaal voor Sjawoe’ot zijn dit overheerijke recepten voor een geslaagd hemels moment. Natuurlijk ook op elk ander moment in het jaar! Aangeboden door Jannie van der Tas.       Jannie’s gevulde
(Continue reading)


Ruth, een esjet chajiel


Tijdens Sjawoeot (Wekenfeest, Pinksteren) wordt traditioneel het boek Ruth gelezen. Ruth is de enige vrouw in de hele bijbel die ‘esjet chajiel’, een sterke vrouw, wordt genoemd. De enige plaats waar we de meer specifieke karaktereigenschappen van
(Continue reading)


Esjet Chajil strekt haar hand uit naar de ellendige!


In Spreuken 31:20 lezen we over de ‘sterke vrouw’. Daar staat: “Haar hand strekt zij uit naar de ellendige, haar handen steekt zij uit naar de behoeftige.” Het Hebreeuwse woord voor hand is hier: כף (kaf) en dat betekent zowel voetzool als handpalm.
(Continue reading)


Vier bloedrode manen en Soekot


door Sonja Haisma Sinds enige tijd wordt er op internet en in YouTubefilmpjes gesproken over de komende vier totale maansverduisteringen, die er uitzien als bloedrode manen, precies op de Bijbelse Joodse hoogtijdagen Pesach en Soekot
(Continue reading)