Lijden in Gaza


(met toestemming overgenomen van: www.beth-yeshua.nl )

Israël beschermt haar burgers
Na acht jaar onder raketbeschietingen geleefd te hebben, heeft Israël de moed genomen om haar burgers actief te gaan beschermen. Niet meer door diplomatie, maar met militaire middelen. Sinds het jaar 2000 vallen terroristen het zuiden van Israël aan met raketten die materiële schade, emotionele schade en angst veroorzaken, waarbij er nu en dan burgers worden getroffen met dodelijke afloop. Meer dan 4000 raketten zijn er sindsdien al op Israël afgevuurd. Soms gaan de sirenes van het luchtalarm meer dan 40 keer per dag. Op dit moment is er een wapenstilstand.

Hamas streeft naar vernietiging van Israël
De verdediging die Israël nu voert, is gericht op een terroristische organisatie: Hamas, die de totale vernietiging van Israël nastreeft. In de proloog van het Hamas Verdrag 1988, getiteld: Het Verdrag van de Islamitische Verzetsbeweging, 18 augustus 1988, wordt dit letterlijk gesteld, in artikel 7.

Velen hopen dat Hamas door Israël verslagen wordt 
Twee jaar geleden greep Hamas de macht in de Gazastrook. De regering van Abbas werd omvergeworpen en Hamas nam het over door de regeringsfunctionarissen te doden. Abbas heeft gezegd dat hij de macht weer terug hoopt te krijgen als de Israëli’s klaar zijn met Hamas. Sinds twee jaar zijn de inwoners van Gaza veroordeeld tot armoede. Zij hopen dat Israël in staat zal zijn om de macht van Hamas te breken. Dan zullen ze onder hun eigen regering kunnen leven. Hamas gebruikt Gaza als lanceerplatform om Israël te bestoken met raketten die gemaakt zijn in Iran en nu ook in China. Ze hebben nu al een bereik van 40 kilometer.

Israël mikt op militaire doelen, Hamas op Joodse burgers
Humanitaire hulp door Israël aan de inwoners van Gaza, zo nodig sinds Hamas regeert, gaat door ondanks de verdedigingsoorlog. De assistentie is wel moeilijk, maar iets gemakkelijker gemaakt sinds de handen van Hamas gebonden zijn door de oorlog met Israël. Israël helpt de burgers en toont op deze manier dat het geen oorlog voert tegen Gaza of Moslims, maar tegen die terroristische organisatie. Gewonde mensen worden geholpen in Israëlische ziekenhuizen. Aan de andere kant richt Hamas juist op burgerdoelen.

Hamas toont geen respect voor leven
Hamas toont geen respect voor leven: niet van Israëli’s en niet van Gazans die in zulke armoede leven en nu vaak gebruikt worden als levende schilden. Hamas-gebouwen en lanceerinrichtingen zijn opzettelijk in dorpen gesitueerd. Hamasfunctionarissen hebben ook Joods bloed aan hun handen. Een staakt-het-vuren zou de relatie met Israël niet verbeteren, want het doel van Hamas is genocide: de vernietiging van het volk Israël.

Hamas streeft naar wereldmacht 
Zelfs de Egyptische minister van buitenlandse zaken, Ahmed Aboul Gheit, zegt dat Hamas helemaal moet stoppen met zijn raketaanvallen, wil een wapenstilstand enige zin hebben. Ook Amerika en Saoedi-Arabië zijn kritisch over Hamas en zij zien de mogelijkheid dat  Hamas de macht van Iran in Gaza zou kunnen importeren. Hamas streeft naar wereldmacht, volgens Hamasleider Khaled Mashal in de Syrische hoofdstad Damascus , 12 oktober 2008.