Raketten op Israel

Recentelijk waren mijn man en ik in Jeruzalem.

We waren er toen er raketten werden afgevuurd door Hamas en schrokken toen de oorlogssirene klonk. We hadden het voorrecht een ‘mamad’ (schuilkamer) in ons appartement te hebben en konden daar ingaan om te schuilen. Gelukkig kwamen de raketten niet op bewoonde gebieden terecht. Ook waren we bij Tel Aviv toen daar de sirenes loeiden en er door de bescherming van het “Iron Dome” een raket uit de lucht werd geschoten. Een harde klap hoorden we en toen was het gevaar op dat moment afgewend.

De wereld maakt zich niet zo druk om al deze aanvallen op Israël, hoewel er nog een beperkte steun is van trouwe landen.

Wanneer je in Israël bent realiseer je je weer de moeilijke situatie waarin Israël zich bevindt met betrekking tot haar veiligheid en bescherming. Een  zo’n jong land dat al zoveel oorlogen heeft moeten voeren om zichzelf te beschermen tegen vernietiging heeft een goed ontwikkeld leger opgebouwd en veel geleerd.

Zo was er in de laatste Libanonoorlog in 2006 een vorm van guerrillaoorlog. Israël heeft er van geleerd zoals de schrijvers in de Jeruzalem Post schrijven. Vanwege de instabiele situatie in de regio is er de laatste maanden een intensieve oefening van de IDF troepen van de West Bank en de Jordaanvallei geweest. Deze legereenheden moeten snel naar eventuele oorlogsfronten moeten kunnen worden gestuurd.

Israëls militairen hebben gekeken en kijken naar nieuwe dreigingen die zich voordoen. Aan de Libanese grens is Hezbollah raket-lanceerplaatsen aan het bouwen van geavanceerde techniek met controle en commando centra. Het zullen grondtroepen moeten zijn die deze centra onklaar  moeten maken en vernietigen, wanneer er zich in de toekomst confrontaties zouden voordoen. In de Sinaï en Syrië komen de door al-Qaeda geïnspireerde groepen als paddenstoelen uit de grond.

In Gaza is er Hamas die samengaat met Islamitische jihadgroepen en Palestijnse jihad organisaties die een zwaar bewapende Islamitische basis hebben gebouwd en zich voorbereiden op een langdurige strijd met Israël. Sinds 2001 heeft Hamas 12.000 raketten op het zuiden afgevuurd. In het begin van dit artikel hebben we onze belevenissen met deze recentelijke nare situatie opgeschreven. Goed om te beseffen dat Israël voortdurend in de knel wordt gebracht. Hamas vindt dat Israël geen bestaansrecht heeft en wil Israël vernietigen.

Velen in Israël hebben ons gebed nodig tegen ontmoediging vanwege de recente gebeurtenissen in de Gaza Strip en tonen geen support voor Israël bij de goedkeuring door de overgrote meerderheid van de leden van de VN voor een Palesteinse staat.

Deze observer staat, zoals de status nu is geworden voor de Palesteinse staat betekent niets voor de echt te vormen staat, maar is door de aanname door de meeste landen een slag in het gezicht van Israël. Een van de vele klappen die Israël voortdurend oploopt!

We geloven dat de Bewaker van Israël sluimert noch slaapt. Dat is onze hoop: Messias Yeshua strijdt zelf voor Israël!

In deze tijd van Chanoeka herinneren we ons aan de strijd van de Maccabeeën. Zij moesten vechten en zo werd Israël gered. Ook in deze tijd moet Israël helaas weer vechten voor haar bestaan met de wapenen.

Chanoeka sameach!

Onderstaand filmpje geeft inzicht in doel van Hamas.