Vervolging vanwege geloof

Gevangen in Iran
Informeer je, bid en handel

Marzieh Amirizadeh Esmaeilabad en Maryam Rustampoor zijn vrijgelaten op 19 november na 300 dagen gevangenschap.
Ze waren op 5 maart 2009 gearresteerd door de Iranese veiligheidsdienst en ze zijn “anti-gouvernements activisten” genoemd volgens het Farsi Christian News Network (FCNN). De 30-jarige Marzieh en de 27-jarige Maryam worden vastgehouden in de Evin Gevangenis, die erom bekend staat, dat vrouwen slecht worden behandeld. “Beide vrouwen is toegestaan om per dag 1 minuut te bellen met hun families. Beiden voelen zich onwel en hebben medische zorg nodig,” FCCN heeft dit gemeld. Gedurende een laatste telefoontje op 28 maart, heeft Mazieh gezegd dat zij een infectie heeft en hoge koorts. Ze zei, “Ik ben stervende.”Marzieh en Maryam’s appartement was doorzocht en hun bezittingen in beslag genomen. “Hun enige misdaad is dat zij toegewijde Christenen zijn die het onderwijs van Jezus volgen, “ FCNN heeft dit gerapporteerd. “Zij zijn op een oneerlijke wijze ‘anti-gouvernement activisten’ genoemd vanwege de haat van de regering ten aanzien van Christenen.”De vrouwen zijn vele malen ondervraagd en zijn in drie verschillende politie detentie centra vastgehouden voordat zij naar de Evin gevangenis zijn gezonden. FCNN rapporteerde dat er een onwaarschijnlijk hoog bedrag van $400,000 voor hun vrijlating wordt gevraagd, alhoewel de familie van Marzieh en Maryam steeds hebben herhaald dat er geen rechter is om deze zaak te bespreken.Marzieh en Maryam’s arrestatie is het laatste incident dat de verhoogde gouvernement intimidatie laat zien van Christenen in Iran. Gelovigen zijn onderwopen aan arrestaties, onderzoeken, gevangenneming en soms marteling.Zie voor actie:
www.prisoneralert.com
www.sdok.nl

Gevangen in Pakistan: Sandul Bibi.
Twintig-jarige Sandul Bibi is in een gevangenis in Pakistan. Zij wordt beschuldigd van overtreding van afdeling 295-B van de legale code van Pakistan, de ‘blasfemie’ wet. Sandul is vals beschuldigd van het uitscheuren van bladzijden uit de Koran. Op 9 october heeft een grote groep Moslims families in een kerk aangevallen terwijl ze stenen gooiden en geweren afschoten. Ze riepen: Dood Gulsher en zijn dochter Sandul.”

Sandul en haar vader, Gulsher Masih, werden gearresteerd nadat een groep van een locale moskee hun huis had omsingeld. Luidsprekers van verschillende moskeeën zonden de beschuldigingen dat Christenen de Koran hadden vernederd en riepen de Moslims op om hun huizen aan te vallen en te verbranden. De woedende menigte gooide stenen naar het huis van Sandul. Christenen geloven dat Sandul en haar vader doelwit waren en gearresteerd zijn vanwege het feit dat zij de dorpelingen vertellen over de Messias Yeshua.

Sandul heeft verschillende brieven vanuit de gevangenis aan haar familie geschreven. In haar laatste brief zegt zij, “Ik bid veel dat God mij bevrijd en ik jullie kan ontmoeten, maar ik weet niet wanneer. Hij zal antwoord geven op onze gebeden. Bid alstublieft voor me.” Als Sandul wordt berecht, dan wacht haar vier jaar gevangenisstraf . Zij en haar familie hebben uw gebed heel erg nodig.

Ook kunt u een bemoedigingsbrief sturen aan de vader van Sandal, Gulsher Masih, die in dezelfde gevangenis zit.Zie voor actie:
www.prisoneralert.com
www.sdok.nl
www.FreeGao.com
Le Thi Cong Nhan gevangen in Vietnam voor haar geloof:
Location: Vietnam
Gearresteerd: maart 2007
Dagen in gevangenschap: 998
Feiten: In mei 2007 is Le Thi Cong Nhan, een Vietnamese christen en advocate veroordeeld tot vier jaar gevangenschap gevolgd door drie jaar huisarrest. Nhan is gearresteerd samen met Nguyen Van Dai, een Protestantse kerkleider en advocaat.
Zij zijn beschuldigd voor een reeks misdaden zoals: samenwerken met terroristen in hun inspanning of humanitaire rechten te verdedigen w.o. religieuze rechten en democratie.”
Zij worden ook beschuldigd van het feit dat zij materiaal op het internet hebben geplaatst dat het land Vietnam schade doet.
Bidt voor Nhan en Nguyen Dan Dai voor hun vrijlating.